The Big Four...
Door: Susanne
Blijf op de hoogte en volg Susanne
31 Juli 2005 | Tanzania, Arusha
In onze 4WD met gids/bestuurder en kok zijn we eerst richting Lake Manyara National Park gegaan. Dit park ligt redelijk in de buurt van de Ngorongoro en is, zeker in vergelijking met de andere twee parken, redelijk klein, maar zeker de moeite waard (wij vonden dit park eigenlijk het leukst...)! Giraffen, olifanten, zebra's, hippo's, wildebeesten, buffalo's, bavianen, impala's en ... leeuwen!! Allemaal gezien en zeker ook van heel dichtbij!! Super!! Het park is niet echt heel bekend, waardoor het niet al te druk is, wat het zeker heel leuk maakt. Terug in ons kamp buiten het park (waar we de enige kampeerders waren) stond onze middag snack met thee al klaar (toch best handig zo'n kok). De volgende ochtend naar de Serengeti gereden en de hele middag rondgereden door het park. Erg indrukwekkend, vooral het grote aantal leeuwen!! 's Nachts midden in het park gekampeerd, waarbij je de kampeerplek zeker niet mocht uit mocht, want je zou zomaar opgegeten kunnen worden door de wilde dieren :) 's Ochtends al om 6 uur weer in de auto gestapt om onze eerste luipaard te zien (dus al 4 van de Big Five gezien!! Olifant, leeuw, buffalo en luipaard, dus alleen nog de neushoorn), hyena's, 14 leeuwen die een buffalo probeerden te vangen, heel stoer! 's Middags doorgereden naar de krater om daar 2 olifanten in het tentenkamp te zien rondlopen... Ik heb het in tijden niet zo koud gehad als die nacht! En in tijden trouwens ook niet zo slecht geslapen als toen, aangezien er een aantal dieren aan onze tent aan het knabbelen waren (en Jan gewoon doorsliep...), wat later zebra's, hyena's en wrattenzwijnen bleken te zijn geweest... De laatste ochtend weer vroeg op om de koude krater in te rijden en op zoek te gaan naar de neushoorns. Zoals de titel van mijn verhaal wellicht al een beetje weggeeft, hebben we ze helaas niet gezien :( Maar de krater was toch heel mooi (en koud), hoewel we tijdens de lunchpauze met ongeveer 50 andere safari-auto's om een meertje geparkeerd stonden... heel exclusief dus allemaal... Anyway, een ervaring om nooit te vergeten!! Heb honderden foto's gemaakt, dus jullie kunnen straks ook meegenieten :) Het is namelijk nogal moeilijk om erover te vertellen zonder de foto's erbij...
Ondertussen moeten wij nu een plan gaan maken over hoe we naar Nairobi gaan en hoe snel. Ik vind het maar niks om naar Nairobi te gaan, dat betekent namelijk dat we dan weer naar Nederland terugmoeten, wat mij betreft zou dit nog wel wat langer mogen duren...
31 Juli 2005 - 10:17
Emile & Mrt:
Dag schatjes,
Hier in ons eigen safaripark, Arnhem zuid, zien wij inmiddels echte aagelijnde honden in alle soorten en maten met baasjes erbij. Ondanks jullie "medereisgenoten"lijken me jullie bezienswaardigheden behoorlijk wat boeiender.
Wij zijn heel benieuwd naar de foto's en natuurlijk de verhalen erbij. Tot volgende week,
kxs Emile & Mrt -
01 Augustus 2005 - 15:56
Efteling:
Tof hoor allemaal. Tis bijna niet te geloven Susanneke, je hebt een hoop te vertellen als je terugkomt! Veel plezier nog en tot over een weekje of 1,2! -
03 Augustus 2005 - 08:22
Tante Ria:
Te gek wat jullie allemaal meemaken.Ik kijk al uit naar alle foto's en natuurlijk de verhalen erbij.Door jouw verhalen heb ik al wel een hele goede indruk, want je kunt het boeiend vertellen. Geniet nog even en ik wens jullie een goede reis terug. Tot gauw.Ria -
10 Augustus 2005 - 15:05
Jurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:
Zebra's en giraffen horen niet bij de big four, suus. Dus niet meer valsspelen!